Vidékfejlesztés
KÖZLEMÉNY TÁMOGATOTT PÁLYÁZATRÓL

 TÁMOGATÁSBAN  RÉSZESÜLT  AZ  „ÉPÜLETENERGETIKAI  FEJLESZTÉS  ÚRI KÖZSÉGBEN”  CÍMŰ KEHOP-5.2.9-16-2017-00161 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PÁLYÁZAT.

Bővebben

 
A Földhivatal felhívása

Tisztelt Ügyfeleink!

 Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 1-jén a törvény erejénél fogva megszűnt a mező- és erdőgazdasági földekre, nem közeli hozzátartozók között, szerződéssel alapított haszonélvezeti jog, továbbá használat joga (a továbbiakban együtt: haszonélvezeti jog).

Bővebben...
 
A HAJT-A Csapat Egyesület júniusi hírei

Tisztelt Ügyfeleink!

Ismét felhívjuk a 35/2013. (V. 22.) VM rendelettel (továbbiakban: támogatási rendelet) érintett LEADER nyertes pályázóink figyelmét, hogy a támogatási rendelet módosult. Ennek értelmében: „A kifizetési kérelmet a Vhr. 16/B. § (1) bekezdésében meghatározott időszakoktól eltérően január 1. és június 30., valamint augusztus 1. és december 31. között elektronikus űrlapkitöltő szolgáltatás segítségével előállított elektronikus űrlapon, ügyfélkapun keresztül kell benyújtani. A kérelemhez csatolandó dokumentumokat szkennelés útján előállított formában kell csatolni a kérelemhez.”

Bővebben...
 
Fókuszban a fogyasztói tudatosság és a helyi termékek

Vidékfejlesztési programot indított a FÉBÉSZ.

 
A minőségi váltás éve lesz az idei a sertéságazatban

A minőségi váltás, a minőségi változás éve lesz az idei a sertéságazatban, amit több meghatározó lépés is ösztönöz - jelentette ki Feldman Zsolt egy szakmai fórumon, amelyet a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) rendezett Alsónémediben pénteken.

Bővebben...
 
8,5 milliárd forintra emelkedik a sertés állatjóléti támogatás

Jelentősen, 8,5 milliárd forintra emelkedik a sertés állatjóléti támogatás keretösszege az idén - jelentette be Czerván György a VII. Mangalica Fesztivál hivatalos megnyitóján, szombaton Budapesten.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára az eseményen emlékeztetett: a sertés állatjóléti támogatásra 2010-ben mindössze 6 milliárd forint volt felhasználható. Ezt az összeget a szaktárca az aszályos időjárásra tekintettel, nemzeti hatáskörben, 2012-ben 20 százalékkal, 7,2 milliárd forintra emelte.

Bővebben...
 
A hónap végén lezárul a Földet a gazdáknak program

 

A hónap végén lezárul a Földet a gazdáknak program, amelynek keretében 250 ezer hektár állami termőföld bérletére pályázhattak gazdálkodók - mondta Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földügyekért felelős államtitkára.

Bővebben...
 


joomla templateinternet security reviews

Hírek-Hirdetések