Tisztelt úri Ingatlantulajdonosok!

VÁLTOZÁS A KOMMUNÁLIS ÉS SZELEKTÍV HULLADÉK GYŰJTÉSÉNEK RENDJÉBEN!

Társaságunk az Ön háztartásában keletkező kommunális (háztartási) szilárd, az újrahasznosítható csomagolási, a zöldhulladékok, továbbá a lom hulladékok gyűjtése kapcsán tájékoztatja Önt! Együttműködő munkájukat ezúton is köszönjük, továbbra is tartsanak velünk! Gyűjtsünk együtt szelektíven 2017-ben is!

 

KOMMUNÁLIS (HÁZTARTÁSI) SZILÁRD HULLADÉK GYŰJTÉSE

VÁLTOZIK A GYŰJTÉS NAPJA!

A háztartási szilárd hulladékszállítás rendje 2017. JÚNIUS 5-TŐL VÁLTOZIK, a begyűjtés SZERDAI napon történik.

Kérjük Önt, hogy legkésőbb reggel 7:00 óráig helyezzék ki hulladékaikat a megszokott, jól látható és megközelíthető helyre.

HÁZHOZ MENŐ CSOMAGOLÁSI HULLADÉKGYŰJTÉS

VÁLTOZIK A GYŰJTÉS NAPJA ÉS GYAKORISÁGA!

Gyűjtési időszak: egész évben KÉTHETENTE, a kommunális hulladék elszállításának napjával megegyezően. Az új gyűjtési rend kezdő napja: 2017. JÚNIUS 7. (SZERDA)

Önnek csak annyit kell tennie, hogy a szelektíven gyűjtött újrahasznosítható hulladékokat (pl. papír, műanyag, fém, italos karton) az „ÖKOVÍZ” Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott sárga színű zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban keverten gyűjti és kéthetente, a kommunális hulladék elszállításával megegyező napon (SZERDÁN) kihelyezi az ingatlana elé.

A szelektív hulladékgyűjtő zsákba az alábbi hulladékok helyezhetők el:

ü  papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek, papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv

ü  műanyag (kiöblítve, laposra taposva): színes- és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl: samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok, műanyag eszközök

ü  fém- és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl: üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üdítők dobozai (Tetra Pack), konzervdoboz, háztartási fémhulladékok (pl: evőeszközök, fém főzőedény)

FONTOS: Kérjük, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében üveget NE helyezzen a zsákokba! Az üveg (színes és színtelen öblös, üdítős, boros, pezsgős) gyűjtése kiöblítve, CSAK a gyűjtőszigeten vagy üveg gyűjtőponton történik!

Zsákok begyűjtésének módja: A csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat (újrahasznosítható hulladék) a gyűjtési napokon reggel 7:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, Társaságunk jogosult megtagadni annak elszállítását. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink annyi cserezsákot helyeznek el a postaládába, amennyi kihelyezésre került.

HÁZHOZ MENŐ ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉS

VÁLTOZIK A GYŰJTÉS NAPJA!

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet az „ÖKOVÍZ” Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű lebomló műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú kötegekben összekötve, a zöld zsák mellé helyezze ki az ingatlana elé, a közterületet nem szennyező módon, alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben.

Gyűjtési időszak: egész évben NÉGYHETENTE, az alábbi táblázatban megjelölt CSÜTÖRTÖKI napokon.

 

 

 

gyűjtés napja

2017.

2018.

6. hó

7. hó

8. hó

9. hó

10. hó

11. hó

12. hó

1. hó

2. hó

3. hó

4. hó

csütörtök

15

13

10

7

5

2; 30

28

25

22

22

19

 

Zsákok begyűjtésének módja: A zöldhulladék gyűjtésére szolgáló emblémás zsákokat a gyűjtési napokon reggel 7:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után a kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, Társaságunk jogosult megtagadni annak elszállítását. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink annyi cserezsákot helyeznek el a postaládába, amennyi kihelyezésre került. Szükség esetén további zsákok (alkalmanként 5 db) a település Polgármesteri Hivatalában térítésmentesen igényelhetők, amennyiben bemutatásra kerül a hulladékszállítási közszolgáltatás díjának utolsó befizetett számlája.

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

A lomtalanítást évente ingatlanonként KÉT alkalommal házhoz menő rendszerrel végezzük el. A lomtalanítás e módon történő elvégzése a lakosság számára is kényelmes, figyelembe véve, hogy nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni. A lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat szállítjuk el.

A nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

-          gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék

-          építési hulladék, egyéb ipari hulladék;

-          veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép…);

-          veszélyes hulladékok, (pl.: gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok…);

-          heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék.

Igénylés menete:

1. lépés: Önnek csak annyit kell tennie, hogy felhívja Társaságunk ügyfélszolgálatát az 53/500-152 telefonszámon (ügyfélfogadási időben).

2. lépés: Munkatársunk azonosítja Önt, mint Társaságunk szerződéssel rendelkező ügyfelét, majd közösen egyeztetik a lomtalanítás napját és részleteit (lakcím, elérhetőség, kihelyezhető mennyiség stb.)

3. lépés: Az egyeztetett napon reggel 7:00 óráig ki kell helyeznie az ingatlana elé a lom hulladékot.

4. lépés: Társaságunk gépjárműve elszállítja a kihelyezett lom hulladékot.

FONTOS: A házhoz menő lomtalanítást kizárólag szerződéssel rendelkező lakossági ügyfeleink vehetik igénybe, amennyiben nincs díjhátralékuk!

 

 „ÖKOVÍZ” Nonprofit Kft.

 

Elérhetőségeink:

2700 Cegléd, Pesti út. 65.

tel.:53/500-152, 53/500-153 fax. 53/505-566,

www.okoviz.hu, Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Központi ügyfélszolgálat:

Hétfő: 8.00 - 20.00

Kedd- Csütörtök: 08.00 – 15.00

(Péntek: nincs ügyfélfogadás)

 

 

 
joomla templateinternet security reviews
Agriculture template by kaspersky review